Dünya Haberleri

dünya haberleri ve güncel dünya gelişmeleri, dünya ile ilgili tüm video, dünya fotoğrafları ve dünya haberleri Maraş Gazete · Kahramanmaraş Kültür Portalı · Kahramanmaraş Haber · Kahramanmaraş Son Dakika Haberleri sitemizde


GÜNCEL

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Genel Sekreter Antonio Guterres'in Ukrayna ile Rusya arasında arabuluculuk çabalarına destek verdiğini açıkladı.

GÜNCEL

BM Temsilcisi Williams, Libya Temsilciler Meclisi ile Devlet Yüksek Konseyi'nin Libya Ortak Komitesi'nin Kahire'deki toplantılarına katılacağını açıkladı.

Politika

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümeti kurma görevini güvenoyu alabilecek bir milletvekiline vereceğini ve erken seçimin alternatif olmadığını söyledi.

GÜNCEL

Avrupa Birliği (AB) ile Japonya arasındaki zirvelerin 28'incisi, Tokyo'da Rusya-Ukrayna, Çin ve ikili ilişkiler gündemiyle 12 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

GÜNCEL

Fransa'nın doğusundaki Mulhouse kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı camiye İslamofobik saldırı düzenlendi.

GÜNCEL

ABD’nin Ukrayna ordusuna sağladığı askeri istihbarat nedeniyle yaklaşık 12 Rus generalinin savaş alanında hedef alınarak öldürüldüğü iddia edildi.

GÜNCEL

İsrail polisinin eşlik ettiği yüzlerce fanatik Yahudi, İsrail'in kuruluş günü bahanesiyle işgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.

GÜNCEL

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun yaklaşık 24 bin 500 asker, 194 uçak, 155 helikopter ve 1077 tankını kaybettiğini bildirdi.

Genel

Braunschweig Protestan-Lüteryan Eyalet Kilisesi, Almanya'da bir papaz, gençlere yönelik cinsel imalarda bulunduğu gerekçesiyle görevinden azledildi.

GÜNCEL

Fransa'nın Asnieres kentinde polisin, yol ortasında başörtülü iki kadını tartakladığı ve başına yumrukla vurduğu olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

GÜNCEL

İran'da İsrail adına casusluk yaptığı iddiasıyla idama mahkum edilen İsveç vatandaşı akademisyen Ahmed Rıza'nın 21 Mayıs'a kadar infaz edileceği bildirildi.

GÜNCEL

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'ya silah sevkiyatı yapan NATO ülkelerine ait nakliye araçlarının Rus ordusunun meşru hedefi olduğunu söyledi.