YKS'nin ilk oturumu  saat 10.15'te  başladı. 

Üniversite kabul taban puanlarının kaldırılmasından dolayı en yoğun başvuru yapılan sınav olarak tarihe geçen  YKS 2022'nin ilk oturumu bugün başladı. 

Sınav öncesinde sınava girecek öğrencilerin sınav saatinde zorluklarla karşılaşmaması için gerekli tedbirlerin alındığı biliniyor. Bununla birlikte  Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi'nde Haydar Bey Mahallesi'nde  bulunan ve okullar bölgesi olarak tanımlanan kısımda öğrenciler sınava yetişmek için zor anlar yaşadı. 

Yardımcıoğlu Sigorta Kahramanmaraş Spor Galip Geldi! Yardımcıoğlu Sigorta Kahramanmaraş Spor Galip Geldi!

Aziz Sancar Anadolu Lisesi,  Boğaziçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi'nin aynı sokak üzerinde olması nedeniyle yoğun bir tarfik yaşandı. Okulların bulunduğu sokağın dar olması, sınava gelenlerin ve sınava yakınlarını getirenlerin sağlı ve sollu olarak yolun iki tarafına araçlarını düzensiz park etmeleri tarfik akışını olumsuz etkiledi. 

Zabıta Trafik ekiplerinin olmadığı  yerde motorize Trafik polisi ekiplerinin ise  bölgede etkin olmadığı alanda ciddi trafik sorunu yaşandı. 

Vatandaşlar,  her sınav döneminde aynı sıkıntıların yaşandığını dile getirdiler. Bölgedeki otobüs duraklarının çok uzakta olması ve otobüs seferlerinin az olması nedeniyle insanların şahsi araçlarıyla gelmeye mecbur kaldıkları bu bölgede ciddi tedbirler alınmaması halinde zorlukların yaşanmaya devam edeceği görülüyor. Üç okulun bulunduğu ve sınav katılımının en yoğun yaşandığı trafik tedbirlerinin yeterli olmadığı bölgede  olası durumlara karşı sağlık ve asayiş tedbirlerinin de alınmadığı görüldü. 

Editör: Mehmet IŞIK