Kahramanmaraş, Tarihi Kentler Birliği Toplantısı’na Ev Sahipliği Yaptı

 “Tarihi Kentler Birliği’mizin Olağan Meclis Toplantısı dolayısıyla şehrimize gelen tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Misafirlerimizi Kahraman şehrimizde ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti de ifade etmek istiyorum. Toplantımızın şehirlerimiz ve birliğimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Tarihî Kenter Birliği Meclis Olağan 1. Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Hayrettin Güngör başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya birlik üyesi belediye başkanları, meclis üyeleri ve ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantıda Tarihi Kentler Birliği encümen ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. Toplantıda birliğin 2021 mali yılı bütçe kesin hesabı ve faaliyet raporu da görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Hayrettin Güngör, “Öncelikle Tarihi Kentler Birliği’mizin Olağan Meclis Toplantısı dolayısıyla şehrimize gelen tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Misafirlerimizi Kahraman şehrimizde ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti de ifade etmek istiyorum. Toplantımızın şehirlerimiz ve birliğimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Özverili Bir Şekilde Çalışmaya Devam Edeceğiz

Toplantıda şehirde devam eden ve planlanan yatırımlar ile ilgili bir sunum yapan Başkan Hayrettin Güngör, “Göreve geldiğimizde paydaşlarımızla istişareler yaparak şehrimizin eksiklerini tespit ettik ve bu doğrultuda bir plan hazırladık. Hazırladığımız plan doğrultusunda yatırımlarımızı bir bir gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte de özverili bir şekilde çalışarak Kahraman şehrimizi geliştirmeye ve güzelleştirmeye gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Taş Değirmeden Buğday Öğüten Kadınlar Gündem Oldu! Taş Değirmeden Buğday Öğüten Kadınlar Gündem Oldu!

Şiir ve Edebiyatın Başkenti

Kahramanmaraş’ın şiir ve edebiyat alanında çok büyük potansiyele sahip olduğunun altını çizen Başkan Hayrettin Güngör, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi Kahramanmaraş’ımız birçok şeyin olduğu gibi şiir ve edebiyatın da başkenti. Şehrimizin bu değerlerini ulusal ve uluslararası arenada daha tanınır hale getirmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu noktada iki yıldır ‘Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri’ etkinliği düzenliyoruz. Gerçekten etkinliğimiz büyük ilgi gördü. İnşallah devamını da getireceğiz. Yine şehrimizin şiir ve edebiyat alanındaki potansiyelini uluslararası alanda tescil ettirmek için geçtiğimiz yıl UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına başvuru yaptık. Başvuru sürecinde çok ciddi çalışmalar da yaptık ancak yedek listeye alındık. İnşallah çalışmalarımız devam edecek. Kahraman şehrimizi UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına şiir ve edebiyat alanında dâhil ederek bu potansiyelimizi tescil ettirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet IŞIK