Ramazan ayının son günlerinde Ramazan Bayramı hazırlıkları başladı. 

Covid 19 tedbirleri nedeniyle 2 yıldır bayramlaşmakta zorlanan, bir araya gelemeyen insanlar; bu bayramda bir araya gelecek olmalarından dolayı oldukça heyecanlılar. Pandemi sürecinin bitmesinden ve yasakların kalkmasından dolayı insanlar artık daha rahat bayramlaşacaklar.

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte çarşı ve pazarda hareketlilik arttı. Kahramanmaraş ve çevresinden bayram alış verişinin vazgeçilmezi olan Maraş Çöreği ve tatlılar; esnafın yüzünü güldürecek. 

Arefe günün haftasonuna denk gelmesi, ailelerin hep birlikte Ramazan alışverişi yapmasına imkan sağladı.

40 YILDIR GÖLGE OYUNU SANATINI İCRA EDİYOR! 40 YILDIR GÖLGE OYUNU SANATINI İCRA EDİYOR!

Ramazan ayının sona ermesi ve bayramın geliyor olması evlerde tatlı bir telaşı da beraberinde getiriyor. Bayramda ne yenir? sorusu özellikle kadınlar arasında en çok konuşulan konulardan biri. Uzun zaman sonra bayramda misafirlerini ağırlama imkanı bulacak olan insanlar, güzel bir bayram geçirmek, misafirlerine ikramlarda bulunmak için geleneksel usullerle yapılan yerel tatlara daha çok önem veriyor. 

Bayram Tatili Kaç Gün Olacak?

2 Mayıs 2022 Pazartesi başlayacak Ramazan Bayramı, 4 Mayıs 2022 Çarşamba günü sona erecek. Toplamda 3 gün sürecek ve arefe günün pazara denk gelmesi nedeniyle 3 günden fazla olmayacak.

Editör: Mehmet IŞIK