Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine "evet" demeyeceğine işaret etti. Erdoğan, NATO üyeliğini konuşmak için Türkiye'ye geleceği söylenen İsveç ve Finlandiya heyetlerine, "Boşuna yorulmasınlar, gerek yok." dedi.

Erdoğan AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "İsveç'ten en son 30 teröristi istedik, 'vermeyiz' dediler. Siz teröristleri bize vermeyeceksiniz ama bizden kalkıp NATO üyeliğini isteyeceksiniz. NATO bir güvenlik oluşumudur, bir güvenlik teşkilatıdır. Dolayısıyla bu güvenlik teşkilatını güvenlikten yoksun hale getirmeye biz 'evet' diyemeyiz" ifadelerini kullandı. 

Polis Teşkilatından Cinsel İçerikli Kaçak Hap Operasyonu Polis Teşkilatından Cinsel İçerikli Kaçak Hap Operasyonu

Türkiye'nin ittifakın faaliyetlerine fiilen en çok destek veren ülkelerin başında geldiğini belirten Erdoğan konuşmasını, "Ama bu, önümüze getirilen her teklife sorgusuz sualsiz 'evet' diyeceğimiz anlamına gelmiyor. NATO'nun genişlemesi bizim için hassasiyetlerimize gösterilecek saygı oranında anlamlıdır. Hem PKK/YPG terör örgütüne her türlü desteği verip hem de bizden NATO üyeliği için destek istemek, en hafif tabiriyle tutarsızlıktır" şeklinde sürdürdü. 

Türkiye'nin NATO'dan beklentisinin ülkenin kendi sınırlarını koruma, kendi güvenliğini ve istikrarını güçlendirme hususundaki meşru çabalarına iyi niyetle yaklaşması olduğunu belirten Erdoğan,"Müttefiklerimizden bizim hassasiyetlerimizi önce anlamalarını, sonra saygı göstermelerini, nihayetinde de ve mümkünse destek vermelerini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

İsveç ve Finlandiya heyetlerinin NATO üyelik başvurularını görüşmek için pazartesi günü Türkiye'ye gelme isteklerine de yanıt veren Erdoğan, "Boşuna yorulmasınlar dedim gerek yok." dedi.

Türkiye'nin NATO'da İsveç ve Finlandiya hususunda görüşünün değişip değişmeyeceği şuaralar en önemli gündem!

Editör: Mehmet IŞIK