MHP "Komşum Nasılsın?" Ziyaretleriyle  Halk İle İç İçe! MHP "Komşum Nasılsın?" Ziyaretleriyle Halk İle İç İçe!

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz; Kahramanmaraş Çağlayancerit’te 7.si düzenlenen ceviz ve kültür festivalinde konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin de katıldığı programda halka hitap eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz’ın konuşmasına HMP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamını ileterek başladı.

“Sözlerimin başında, Genel Başkanımız Türkmen Beyimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin, her birinize ayrı ayrı selamlarını iletiyorum.” Horasan’dan, Anadolu’ya uzanan yolun bekçisi gibi, akıp giden tarihe şahitlik etmiş, üzerinde yaşadığı uygarlıkların külünü değil közünü bugüne taşımış, medeniyetin beşiğinin sallandığı yerdir Çağlayancerit.” Diyerek duygu ve düşüncelerini aktarmaya devam eden Durmaz’ın konuşması büyük ilgi gördü.

Milli ve manevi değerlerine bağlı, mukaddesatına sahip çıkan Maraş’ta, namusuna uzanan emperyalist eli kıran Sütçü İmam’ların mertliği, kahramanlığı hamdolsun Kahramanmaraş’ın her bölgesinde, her ferdinde yaşamaya devam etmektedir.

Helete Mahallenizdeki, aynı noktadan çıkıp büyüyen, 283 yıldır ayrılmayan 3 çınar ağacı gibi, birlik ve beraberlik içinde kenetlenen Kahramanmaraşlılar; "Maraş bize mezar olmadan, düşmana gülzar olamaz!" diyerek İngilizlere, Fransızlara karşı istiklal mücadelesinin ilk kıvılcımını ateşlemiş, bu kıvılcım bütün yurda yayılarak koca bir aleve dönüşmüştür.

Hamdolsun Çağlayancerit, bu milli bilinci korumakta, namus bellediği Vatan topraklarında yabancı postallarının barınamayacağını her zaman göstermektedir.

Burası, memleket tehlikedeyse en önde gidenlerin, Vatan dara düşmüşse en önde koşanların, dualı ağızların, Türklük sevdalısı yüreklerin yurdudur.

Biz, Kahramanmaraş’a, Çağlayancerit’e baktığımızda milli direnişi, emeği, alın terlerini görüyoruz.” Diyerek sözlerini sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket ettiklerini dile getirdi.

Çağlayancerit 7. Ceviz ve Kültür Festivaline MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan başkanlığındaki parti teşkilatı, Ak Parti İl Başkanı Fırat Görgel başkanlığındaki parti teşkilatı yoğun katılım sağladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz sözlerine şöyle devam etti:

Saygıdeğer Genel Başkanımızın, Türk siyasi tarihine “siyah ve beyaz” kadar net bir örnek tavır olarak kayda düşürdüğü “Önce Ülkem ve Milletim” anlayışıyla, “Benim Aklım Hep Türkiye’dir” düşüncesiyle siyaset yapıyoruz.

Bu anlayışların toplamı; dünyevi hiçbir menfaate, siyasi hiçbir çıkara eyvallah etmeyen, “nefse değil, nesle hizmet” etme düşüncesinin cümlelere dökülerek özetlenmiş halidir.

Tarihin omuzlarımıza yüklediği sorumlulukla yürüyoruz, şehitlerimizin emaneti aziz vatanımıza halel getirmemek için çalışıyoruz.

Bizim nezdimizde, vatanımızın bekasından, devletimizin birliğinden, milletimizin dirliğinden daha önemli bir konu yoktur.

Milletimiz ne diyorsa bizim de sözümüz odur.

Milletimiz neyi istiyorsa bizim de dileğimiz aynısıdır.

Kravatlı teröristlerle kahvaltı planı yapanlar, teröristlere madalya takmaktan bahsedenler, terörün uzantısı partiye bakanlık vermeyi düşünenler, siyasi çıkar uğruna milli üniter yapımızı bozacak hayaller kuranlar iyi biliniz ki; milletimiz kirli siyasetinizi elinin tersiyle itecek, alayınıza hak ettiğiniz dersi verecektir.

Kahramanmaraş’ta, Çağlayancerit’te milliyetçi kesilip, Hakkâri’de özerklik sözü vermek, özellikle savunma sanayimizdeki, dünya savaş stratejilerini alt üst eden millileşme hamlelerine terörist nazarından bakmak siyaset değil ihanettir.” Dedi.

 MHP’li Sadir Durmaz;

Dünyanın, salgınlarla, savaşlarla, felaketlerle sınandığı sıkıntılı süreçte, her biri bir diğeriyle çelişen, şu zamana kadar tek taahhütleri 7 partili bir koalisyon olanların, Türk Milletine verebilecekleri hiçbir şey yoktur.

Biz, 15 Temmuz FETÖ’cü hainlerin darbe girişimi gecesi aziz milletimizin sokakta kurduğu Cumhur İttifakı olarak;

“Ne işimiz var Suriye’de, ne işimiz var Libya’da, ne işimiz var Akdeniz’de” diyenlere inat, karada, denizde her yerde devletimizin egemenlik haklarını ve milletimizin çıkarlarını çiğnetmedik.

Kıbrıs’ta, Karabağ’da, Türklüğün yanında olduk.

Türk Devletleri Teşkilatıyla dünyaya mesaj verdik, 86 yıl sonra Ayasofya’nın zincirlerini kırarak ibadete açtık.

Şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatanımızda, sınırlarımızda ve gönül coğrafyamızda Türkiye’ye rağmen hesap yapılamayacağını dünyaya gösterdik.

İnşallah yakın zamanda da, 40 yıldır ayağımıza pranga yapılan terörün kökünü kazıyacağız, Kandil’e şanlı Türk Bayrağını dikeceğiz!” diyerek önemli mesajlar verdi.

Terörle mücadelenin önemine vurgu yapan MHP Başkanlık Divanı Üyesi, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz;

Terörle mücadeleyi, “inlerine girip teröristleri gömmeye devam edeceğiz” sözleriyle tüm şer güçlere karşı kararlılıkla sürdüren, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, büyük bir fedakârlıkla görev yapan güvenlik güçlerimize şükranlarımı sunuyor, Cenab-ı Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum.

Tüm çabamız, bölgesinde lider, dünyada güçlü bir Türkiye içindir.

Tarihimizin omuzlarımıza yüklediği sorumlulukla;

1923’te Türkiye Cumhuriyetini kuran iradeyle 2023'e giriyoruz.

1453’te Konstantinopolü, İstanbul yapan şuurla 2053’e,

1071 Malazgirt Zaferinden aldığımız ilhamla 2071 hedeflerine yürüyoruz. 

Bu yolda, sizlerin varlığı bizlere güç vermektedir.” Diyerek sözlerini tamamladı.  

Editör: Mehmet IŞIK