Kahramanmaraş Türkoğlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Çomruk, Gazeteci Gökhan Şahin’e açıklamalarda bulundu.Tural ŞAHBAZLI (KAHRAMANMARAŞ İGFA) Makamında oda seçimleri hakkında konuşan Başkan Orhan Çomruk, “Öncelikle şunu söyleyelim, bizim odamızın bin 60 üyesi var. Bin 60’da bize oy verdi. Her ne olursa olsun, herkesin bir adaleti varsa kurban olduğum Allah’ında bir adaleti var. Biz inancımızı hiç yitirmedik.  Çocuk dediler, yapamaz dediler. Biz inancımızı kaybetmeden çizgimizi bozmadan devam ettik. Hiç durmadan, gece demeden gündüz demeden yemek yiyelim demedik çalıştık. Önce Allah’ım, sonra ilçemizin kıymetli esnaflarımız ve dostlarımız sayesinde nasip oldu. Bende inşallah onların yüzünü kara çıkartmayacağım. Memleketimizin, halkımızın, esnaflarımızın çıkar ve menfaattarı doğrultusunda elimden gelenin fazlasını yapacağım” dedi. 

“Seçimlerde bir anlayışı da yıktık”

Bu Haber Araç Sahiplerini Yakından İlgilendiriyor: Dikkat ! Bu Haber Araç Sahiplerini Yakından İlgilendiriyor: Dikkat !

Başkan Çomruk, açıklamasının devamında ise, “Ben 6 yıldır mevcut yönetimde idim. Şöyle düşünün ne eksiğimiz var. Daha iyisi yapılabilir dedik. Bu ülkede 25 yaşında milletvekilleri var. Bu ülkede 25 yaşında doktor var. Bu ülkede 25 yaşında savcı, öğretmen, mühendis var. Yani 25 yaşındaki bir milletvekilini, belediye başkanlığı yapabiliyor ona güveniyorsun ama aynı yaşlarda bir oda başkanına güvenmiyorsun. Bu anlayışın yıkılması gerek. Yani bu odayı 50-60 yaşındaki insanların yönetir algısı vardı, çok şükür biz onu yıktık. Ben bir işe başlarken hedef bırakırım. Her ne olursa olsun hedefin olmalı. Bu hedefimi izah ettim benden önceki başkana ilettim.  Önceki dönem başkanımıza da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, hayatında başarılar diliyorum. Süreçte benim reklam afişlerim yırtıldı ama şu yaptı bu yaptı demiyorum. Parası verilmedi denildi sonra dekontu gösterdik. Ondan sonra günü bitti dediler. Kamera kayıtlarıyla haklı olduğumuzu kanıtladık. Çalıştığım reklam ajansı ile görüştüm de, ‘Bize bir şey söylemeyin, paranızı tekrar gönderelim’ diye cevap aldık. Ondan sonra ne billboardlara, ne siyasi parti yöneticilerine, ne zenginlere ne de başkalarına, benim için bakkalımın da, kuyumcunun da oyu birdir dedik ve kimseye eyvallah etmedik. Önce Allah’a, sonra ilçemizin kıymetli esnaflarına ve dostlarımıza güvenerek aday oldum” diye konuştu. 

“Birlik beraberlik içerisinde hareket edelim”

Birlik beraberlik mesajı veren Başkan Çomruk, şöyle devam etti: “Ben bu işe başladığımda da her zaman ideolojim şuydu, her ne şart ve koşulda olurda olsun esnafın iyi gününde kötü gününde yanında olacağım. Ondan sonra hem esnafımız için hem halkımız için hem de ilçemiz için bir şey yapılacaksa hep birlikte bir araya gelelim. Masaya vuralım yumruğu gidelim kimden ne istiyorsak isteyelim. Birbirimizin kuyusunu kazmaktan, ilçemize hizmet getiremeyeceğiz neredeyse. Birlik olsa, beraberlik olsa çok daha iyi olur.”

“Projelerimizi hayata geçireceğiz”

Başkan Çomruk, açıklamasının sonunda ise, “Kapalı Pazar projemiz var esnaflarımıza. İnşallah projesini hazırlayacağız ve Sayın Belediye Başkanımız Osman Okumuş’a sunacağız. Sonra Tüvtürk’le görüşüp araç muayene istasyonu mücadelesini vereceğiz. Küçük sanayi sitesi devam ediyor, 7. ayda ihaleye çıkacağı belirtiliyor. Elimizden geleni yaparak kendi yaramızı saracağız. Herkes herkesle samimi ama kimse kimseyi sevmiyor. Herkes işini iyi yapsın. İlçemiz için geniş çaplı, fikir alışverişi yaparak birlikte hareket edelim. Ben her şeye açığım. İnşallah güzel işler yapacağımıza inanıyorum yönetimimizle birlikte. İl merkezimizle omuz omuza çalıştığımızı ve İl Başkanımız Ahmet Kuybu’nun desteğini her zaman hissediyoruz. Bu vesile yeni döneminin hayırlı olmasını dilerim. 44 mahallemizin ağabeylerimden, ablalarımdan, kardeşlerimden hepsinden Allah razı olsun. 7/24 bizleri arayabilirler. Bu oda esnaflarımızın, tüm üyelerimizin. Oy veren vermeyen herkesten Allah razı olsun. Benim için seçim bittikten sonra her şey bitmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: igf