Kahramanmaraş'ın En Büyük Eğlence Merkezine Neden Halk Otobüsü Gitmiyor?

EXPO 2023 Etkinlik sahası içerisinde Kahramanmaraş'ın ve bölgenin en büyük eğlence merkezi faaliyet yürütüyor. Özellikle gençlerin ve çocukların güven içerisinde eğlendiği Bleuland Lunapark'a ulaşımda insanlar büyük sorunlar yaşıyor. 

EXPO 2023 Etkinlik sahası içerisinde yer alan Blueland Lunapark Park ve Blueland Aqua Park alanına ulaşmak isteyenler Kavlaklı Organize Sanayi Bölgesi otobüslerini beklemek zorunda. Ya da etkinlik alanına 2 kilometre mesafede olan ve Kahramanmaraş-Kayseri şehirler arası yolunda inerek yaya olarak etkinlik sahasına ulaşmak mecburiyetinde. Yaz aylarının 40 dereceyi bulan sıcak günlerinde, çocuklarıyla birlikte yürüyerek etkinlik sahasına ulaşmaya çalışan aileler, yaşanan bu ulaşım sorunundan oldukça şikayetçi.

Blueland Lunapark ve Blueland Aquapark  Yönetiminin yaptığı açıklamada;

"Şehrimizin turizimine katkı sağlamak, gençlerimizin ve çocuklarımızın güven içerisinde eğlenmelerini sağlamak, ailelerin hem kendi çocuklarını hem de misafirlerini gönül rahatlığyla misafir edecekleri bir alan meydana getirmek için önemli bir yatırım yaptık. Şehrimizin tek eğlence merkezi burası. Hem şehir içinden hem de bölgedeki diğer şehirlerden insanları yoğun ilgi gösterdiği eğlence merkezimize geliş ve gidişlerde özel araçları olmayan vatandaşlarımız ulaşım sorunu yaşıyor. Şehrimizin idarecilerinden yaşanan bu olumsuzluğun giderilmesi için gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz. " denildi.

Bugünki değeri  500 milyon TL'yi bulan  Blueland Lunapark ve Blueland Aqua Park Akdeniz Bölgesi'nin en önemli gençlik eğlence merkezlerinden biri. Kahramanmaraş ve çevre illerden yoğun ziyaretçi çeken Blueland Lunapark ve  Blueland Aqua Park, sosyal aktivite alanı olarak şehrin tek eğlence merkezi olma özelliğine sahip. Bununla birlikte özellikle yaz aylarında binlerce kişinin uğradığı alana otobüs sefelerinin yapılmıyor olmasına ziyaretçiler tepki gösteriyor. Vatandaşlar; " Kahramanmaraş'ın en önemli eğlence merkezine neden özel halk otobüsü gitmiyor?" diye soruyor. 

Ulaşım Sorunun Çözümü İçin Çok Dilekçe Verilmiş!

Expo 2023 Etkinlik sahasına şehir merkezinin birçok yerinden otobüs seferinin düzenlenmesi veya aktarma yoluyla ulaşım sorunun giderikmesi  gerekirken; alana giden bir sefer sağlanılması için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne çok sayıda dilekçe verildiğini dile getiren Blueland Lunapark yetkilileri, hiçbir dilekçelerine olumlu bir dönüş yapılmadığını dile getirdiler. Ciddi bir bir yatırım ile  hem şehrin önemli bir açığını kapatmış olmaları hem gençler ve çocuklar için güvenli bir eğlence ortamı oluşturmaları hem de ciddi bir istihdam sağlayarak şehir ekonomisine katkı sağladıklarını dile getiren Bleuland Lunapark ve Blueland Aqua Park yetkilileri; "Şehrimize hizmet etmeye devam etmek istiyoruz. Halkımızın mutluluğu için çalışmak arzusundayız. İstihdam sağlayarak şehrimiz ve ülke ekonomimize değer katmaya devam ediyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör Bey başta olmak üzere yetkililerimizden yaşanan ulaşım sorunun çözümü için gerekli desteği bekliyoruz." açıklmasında bulundular.  

Toplu etkinlik alanlarına,  iş sahalarının olduğu bölgelere ve mesire alanlarına insanların rahat ulaşımın sağlanmasının sosyal belediyeciliğin gereği olmasına rağmen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olması beklenilen, 2023'te tamamlanmasıyla birlikte 2 milyon ziyeretçinin gelmesi hedeflenen, halihazırda yaz günlerinde binlerce kişinin uğradığı alana özel halk otobüslerinin sefer yapmaması ise oldukça düşündürücü. 

Kahramanmaraş'ta DEAŞ Operasyonu: 3 Tutuklama Kahramanmaraş'ta DEAŞ Operasyonu: 3 Tutuklama

Editör: Mehmet IŞIK