30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMININ 100. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI

30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıldönümü aşağıdaki esaslara göre kutlanacaktır.

PROGRAM:

A)     Çelenk Sunma Töreni,

B)      Kutlama ve Geçit Töreni,

C)     Etkinlikler ile Görev, Yetki ve Sorumluluklar,

Çelenk sunma töreni Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde, kutlama ve geçit töreni ise Trabzon Caddesi tören alanında yapılacaktır.

 

A) ÇELENK SUNMA TÖRENİ:

a) 30 Ağustos 2022 Salı günü Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’nin 7. Maddesinin b/1 fıkrasına göre uygun şekilde hazırlanan Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait çelenkler saat 08.15'te Atatürk Meydanında hazır bulundurulacaktır. Çelenkler saat 08:30'dan itibaren protokol sırasına göre kuruluşların amirleri tarafından Atatürk Anıtına tören yöneticisinin daveti ile sunulacaktır. Çelenk taşıyıcı olarak görevlendirilen kişilerin kıyafetlerine özen gösterilecek, uygun olmayanlar görevlendirilmeyecektir.

b) Çelenk sunumunu müteakip saygı duruşu ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı bandosu eşliğinde söylenecek İstiklal Marşı ile Şanlı Bayrağımız göndere çekilecektir. Bayrağı göndere çekecek askeri personel görevlendirilmesi Garnizon Komutanlığınca sağlanacaktır.

c) Şehitlikte (Şeyhadil Mezarlığı) 08:50-09:20 saatleri arasında aşağıda belirtilen program icra edilecektir.

1.         Şehitlik Defterinin imzalanması,

    1. Saygı duruşu ve saygı atışı,

3.      Şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ve mezarlara çiçek konulması, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua (Yeni Şehitlik)

 

               B) KUTLAMA VE GEÇİT TÖRENİ:

          - Saat 09:30'da Valilik Makamında; Sayın Valimiz protokol sırasına göre tebrikleri kabul edecekler, bütün daire amirleri bu tebrikata katılacaklardır.

            - Saat 10:00'da Sayın Valimiz, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı törene iştirak eden kıtaların ve halkın bayramını kutlayacaklardır. İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilecektir.

            - Garnizon Komutanlığı’nca belirlenecek bir subay tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacaktır.

            - Milli Eğitim Müdürlüğü’nce belirlenecek 1 öğrenci tarafından şiir okunacaktır

- Milli Eğitim Müdürlüğü’nce belirlenecek Halk Oyunları ekibince Halk Oyunu gösterisi yapılacaktır.

            - Büyükşehir Belediyesi mehteran bandosunca mehteran konseri verilecektir.

            -  İl Jandarma Komutanlığı Komando Taburu Gösterisi

            - Müteakiben Garnizon Komutanlığı’nca tertip edilen sıraya göre geçit töreni yapılacaktır.

            - Geçit Töreni (Trabzon Bulvarı Valilik Kavşağı)

                Garnizon Komutanlığı Tören Bölüğü

    İl Emniyet Müdürlüğü (Tören Birliği)

    Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi

    Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Üyeleri

                    

            C) ETKİNLİKLER İLE GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLAR:

- Bayram; 30 Ağustos 2022 Salı günü saat 07.00'de başlayıp, aynı gün saat 24.00'te sona erecektir. Saat 07.00'den itibaren bütün resmi kurum ve kuruluşlara ait binalar bayraklarla donatılacak ve gece ışıklandırılacaktır.

- Tören programı Valilik koordinatörlüğünde uygulanacaktır.


            - Tören alanında protokolün yerleştirilmesinden Valilik Özel Kalem Müdürlüğü sorumludur.

- Atatürk Meydanı, Şehitlik ve Trabzon Caddesinde yapılacak törenlerde sunucu görevlendirilmesi, Şehitlik Defterinin takibi ve Selamlama aracı Garnizon Komutanlığı’nca sağlanacaktır.

- Tören programında şiir okumak üzere bir öğrenci görevlendirilmesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce sağlanacaktır.

- Tören alanındaki geçiş çizgileri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce yapılacaktır.

- Tören genel provası, tarihi ve saati kendilerince belirlenmek üzere kışla sınırları içinde Garnizon Komutanlığı’nca yapılacaktır. Bandonun provada hazır bulundurulması Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca sağlanacak, ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden birer sorumlu personel bulundurulacaktır.

 

- 30 Ağustos 2022 Salı günü şehitlik ziyaretinde protokol tarafından şehit mezarlarına bırakılacak karanfillerin  temini, Garnizon Komutanlığından çıkacak tören birliğinin tören alanına intikali için araç temini ve etkinliklerin duyurulması Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca sağlanacaktır.

Polis Teşkilatından Cinsel İçerikli Kaçak Hap Operasyonu Polis Teşkilatından Cinsel İçerikli Kaçak Hap Operasyonu

 

- 26/30 Ağustos 2022 tarihleri arasında 09.00-11.00 ve 18.00-20.00 saatlerinde yerel radyolarda kahramanlık şarkı ve türkülerinin söylenmesi, 27-28-29-30 Ağustos 2022 tarihlerinde 21.00-22.00 saatleri arasında yerel TV kanalında günün anlam ve önemine uygun eserlerin yayınlanması İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce sağlanacaktır.

 

- 29 Ağustos 2022 Pazartesi günü yerel TV’de "30 Ağustos Zaferi ve Milli Tarih Şuuru" konulu konuşma programı düzenlenmesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü’nce sağlanacaktır.

 

- Şehitlikte yapılacak program kapsamında (yeni şehitlikte) 1 asil ve 1 yedek din görevlisinin görevlendirilmesi İl Müftülüğü’nce sağlanacaktır.

 

- Tören alanları ile yapılacak etkinliklerde ambulans ve yeteri kadar sağlık personeli bulundurulması İl Sağlık Müdürlüğü’nce sağlanacaktır.

- 30 Ağustos 2022 Salı günü Çelenk Sunma Töreni, şehitlikte yapılacak tören ve Kutlama ve Geçit Törenlerinde elektrik kesintilerine karşı gerekli önlemlerin alınması AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından sağlanacaktır.

Etkinliklerin yapılacağı saatlerde gerekli emniyet ve trafik hizmetleri ile 30 Ağustos 2022 Salı günü her türlü emniyet tedbirleri Merkez Komutanlığı ile koordineli olarak İl Emniyet Müdürlüğü’nce sağlanacaktır. Ayrıca Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğü’nce hazırlanacak olan Çelenk (Atatürk Anıtı önünde) bir emniyet personeli ve bir jandarma personeli tarafından Anıta sunulacaktır.

Atatürk Anıtı, şehitlik ve Trabzon Caddesindeki tören alanlarında konuşma kürsüsü ve ses düzeni ile tribünlerin kurulması, tertip ve düzeni Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca sağlanacaktır.

30 Ağustos 2022 Salı günü Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğü’nce hazırlanacak olan çelenk, Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne ait bir vasıta ile Valilik Özel Kalem Müdürlüğünden alınarak tören alanına götürülecek ve Çelenk, sunma vaktinden yarım saat önce (Atatürk Anıtı önünde) tören mahallerinde hazır bulundurulacaktır.

KUTLAMA KOMİTESİ

Editör: Mehmet IŞIK