Sahte Polislere Gerçek Polis Baskını! Sahte Polislere Gerçek Polis Baskını!

Başkan Özberk, "Hürriyetçi Eğitim Sen' in Promosyon Israrı Sürüyor"
Kahramanmaraş Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası ( Hürriyetçi Eğitim Sen)  İl Yönetimi banka promosyon anlaşmalarının revize edilmesi ya da tek taraflı fesh edilmesi için İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman'ı  makamında ziyaret etti.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Hürriyetçi Eğitim Sen İl Başkanı Bünyamin Özberk: “Hürriyetçi Eğitim Sen İl Yönetimi  olarak geçtiğimiz günlerde de " Promosyon Anlaşmaları Fesh Edilmeli" şeklinde basın açıklaması yapmıştık ve Kahramanmaraş genelinde Millî Eğitim Müdürlüğü  personellerinin (Öğretmen, memur, hizmetli) bankalarla yapılan maaş promosyon anlaşmalarının fesh edilmesini talep etmiştik.
Hürriyetçi Eğitim Sen olarak ilgili  kurum müdürlerine yazılı olarak fesh talebimizi  iletmiştik, konunun çözümü konusunda izlenecek yasal süreçle ilgili olarak da görüş alışverişinde bulunmak üzere de İl / İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden  randevu aldık.
Bugün de bu kapsamda Kahramanmaraş  İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman beyi makamında ziyaret ederek; banka promosyon anlaşmalarının revize edilmesi talebimizi ve ısrarımızı yeniledik. Sayın müdürümüzün çalışandan yana olduğunu ifade etmesinden ziyadesiyle memnun olduk. Bankalara yeniden revize edilmesi için talebimiz üzerine tekrar yazı yazılacağını, bankadan olumlu dönüş yapılmasını beklediklerini , aksi durumda da  Milli Eğitim hukuk bürosuna sözleşme fesh şartlarını araştırtarak çalışmalarını yürüteceklerini ifade ettiler.  
Hürriyetçi Eğitim Sen olarak Müdürümüze, Promosyon Anlaşmalarının feshi konusunda emsal niteliğinde olan ve mevcut Promosyon Anlaşmasını tek taraflı fesh ederek yeniden ihale yapan Bingöl İl Özel İdaresi ile  görüşme yaptığı ve Bingöl İl Özel İdaresinin yeni promosyon anlaşması ile çalışanlarına 23.800 TL'lik promosyon ücreti aldığını ifade ettik.
 Hürriyetçi Eğitim Sen'in  Kahramanmaraş genelinde de fesh yoluna gidilerek  eğitim çalışanlarının promosyon ücretlerinin artırılması için genel merkez hukuk birimiyle çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü ifade ettik.
Kahramanmaraş  genelinde Millî Eğitim Müdürlükleri bünyesinde yaklaşık 20 bin çalışan ( öğretmen, memur, hizmetli) bulunmakta olup, Kahramanmaraş eğitim camiasının gözü kulağının bizim yürüttüğümüz bu görüşmelerde olduğunu da ifade ettik. Sendikamız üyesi olsun olmasın Kahramanmaraş'ta Sendikal mücadele anlamında gündemi belirlediğimize eğitim çalışanları basın aracılığıyla yakından tanık oluyor” dedi. 
Başkan Özberk, açıklamasının sonunda; "Kahramanmaraş'ta mevcut promosyon anlaşmaları ile devam etmek mümkün değildir. Bunun için ilgili bankalara yönelik çeşitli eylem, protesto etkinlikleri de dahil  olmak üzere tüm argümanları da kullanmaktan  tereddüt etmeyeceğimizi ilan ediyorum” diye konuştu.

Editör: Mehmet IŞIK