Hamiyet Su Kopartan

Tüm Makaleleri

Hamiyet Su Kopartan

Yazar

ÖĞRETMEN ÇOCUĞU OLMAK

Küçük yerleşim yerlerinde öğretmenleri herkes tanır, bilir. Öğretmen çocuğu olmak, herkestarafından tanınır, bilinir olmayı beraberinde getirir.

ZEKÂSI TERSTEN ÇALIŞANLAR

Kadının daha baskın olduğu toplumlara anaerkil, erkeğin daha baskın olduğu toplumlara babaerkil aile diyoruz.

TERSİNE DÜNYA

Kul olma bilinciyle dua etmek, hakkıyla kulluk edememenin samimiyeti ve utancıyla tövbe etmek, önemli olayları hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla kandiller kutluyoruz: Regaip Kandili, Miraç Kandili...

YA ZANNETTİĞİMİZ GİBİ DEĞİLSE

Nasıl bir döneme denk geldik arkadaş, hayretler içinde kalıyorum. At üstünde diyar diyar dolaşan atalarımızın kalitesi nereye gitti acaba?

KRALİÇE II. ELİZABETH’İN ARDINDAN/ İNGİLİZ ANAHTARI

Yıkılmaz kaleleri, güçlü surları, heybetli komutanları ve zalim yönetimiyle Bizans. Kaç komutanı yitirmiş, kaç kuşatma görmüş, kaç zafer elde etmiş Bizans.

         KRALİÇE II. ELİZABETH’İN ARDINDAN/ 1. TÖRELİ OLMAK

Dünya milletleri içinde her milletin kendince bir düşmanı vardır. İş İngiltere’ye gelince hiçbir devlet İngiltere’ye düşman değildir ve hatta hepimizin algısında “İngiliz Asaleti” tabiri vardır.

BAŞARI VE KAZANMAYA ODAKLANINCA

Ortaokulda Türkçe, lisede Türk Dili ve Edebiyatı dersinin en zevkli konularındandır münazara. Arapça nazar kelime kökünden türetilmiş bir kelime.

HIRS/IZ     

Fakirlikten yakınırken bir anda paraya para demeyen insanlar var. Birçok kitabı varken yazdığı bir cümleyle bir anda meşhur olan yazar/ şairler var.

ÜCRETİ ÖDENMEYEN HER ŞEYİN BEDELİ ÖDENİR

İzmir’e yolu düşenler bilir, hiç ummadığınız anda hiç tanımadığınız insanlar karşınıza çıkar ve küçük bir kâse içinde irmik helvası ikram ederler.

AŞURE GÜNÜ VE ÖNEMİ

Bugün aşure günü. Arapça "aşara" kelime kökünden türetilmiş bir kelime. Aşaranın Türkçe karşılığı on.