Pazarcık'ta 100 Yıllık Aile Geleneği Sürdürülüyor! Pazarcık'ta 100 Yıllık Aile Geleneği Sürdürülüyor!

BAŞKAN SÖZÜNÜ YERİNE GETİRİYOR...

30 Haziran 2021'de tarım ile ilgili projesini şu şekilde dile getirmişti.

“BU YIL ÜRETİME VERDİĞİMİZ DESTEK 7 MİLYON TL”

"Silivri Belediyesi, “Çiftçiye Tohum Desteği Projesi” kapsamında ekimini gerçekleştirdiği tohumluk arpaların hasadına düzenlediği törenle başladı. Belediyeye ait 1000 dönüm araziye ekilen yerli ve milli tohumluk arpalar hasadın ardından küçük ve orta ölçekli üreticilere ücretsiz dağıtılacak.BAŞKAN YILMAZ: “BU YIL ÜRETİME VERDİĞİMİZ DESTEK 7 MİLYON TL”

Silivri’de atalık tohum kullanımının yaygınlaştırılması ve yerel üreticilerin desteklenmesine yönelik çalışmalar hızla devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 300 dönüm belediye arazisine sertifikalı arpa tohumu eken ve elde ettiği 120 ton ürünü 600 çiftçiye ücretsiz dağıtan Silivri Belediyesi, bu yıl çıtayı daha yukarıya taşıyarak belediye arazilerinin 1000 dönümüne arpa, 500 dönümüne de buğday ekti. Ekimi yapılan yerli ve milli tohumluk arpaların hasadı ise Gümüşyaka’da bulunan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde düzenlenen törenle başladı. Hasadın ardından elde edilen yerli ve milli tohumlar, Silivri’nin küçük ve orta ölçekli üreticilerine ücretsiz olarak dağıtılacak. Yine tohumluk arpa ve buğdayların hasadından elde edilecek 1 milyon TL değerindeki 40 bin balya saman da dar gelirli hayvancılara hediye edilmiş olacak ve üreticiler önemli bir maddi külfetten kurtulmuş olacak. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Üretken Belediyecilik” vizyonuyla hayata geçirilen “Çiftçiye Tohum Desteği Projesi” kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarla Silivri’de hem atalık tohum kullanımının yaygınlaştırılması hem de yerli üretimin artırılması hedefleniyor."

HASAT ZAMANI GELDİ!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz; sosyal medya hesabından duyurdu... Tarıma destek veriyoruz. Geçen yıl 7 Milyon TL tarıma ve çiftçiye destek olan MHP'nin Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz "

Perşembe günü 10.30'da Sayalar'da, 100.000 balya saman ve yem bezelyesini üreticilerimize dağıtmaya başlıyoruz.

Çiftçi dostu olan, gönlünü topraktan ayırmayan herkesi bekliyorum." dedi. 

ÖRNEK BELEDİYE BAŞKANI

Silivri Belediye Başanı Yılmaz; çalışkanlığı, gayreti ve kentine ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yaptığı çalışmalarla örnek bir belediyecilik hizmeti sunuyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Vatanı en çok seven görevini ey iyi yapandır!" vecizesine uygun çalışmalarını sürdürüyor. 

Editör: Mehmet IŞIK