GÖKSUN BELEDİYESİNDEN ŞAŞKINLIK VEREN ELMA FESTİVAL İLANI!

8. Göksun Elma Festivali, yapılmadan gölgede kaldı.

Kahramanmaraş genelinde yaz döneminde gerçekleştirilen festivaller ülke gündemine oturmuştu.

Afşin Festivali  Muhteşemdi…

İlk festival Afşin Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Aromatik Yağlar ve Arı Ürünleri Festivali oldu. Kıraç, Rafet El Roman, Eli Buse Doğan ve Wılma Elles gibi ünlü sanatçılar Afşin’de sahne almıştı. 4 gün süren festivale binlerce Kahramanmaraşlı ve çevre ilden gelen seyirciler akın etmişti.

Elbistan Festivali Bölgeyi Salladı…

Afşin Belediyesi’nin hemen peşinden Aşık Mahsuni Şerif anısına düzenlenen Elbistan Festivali 25 Temmuzda başlayıp 31 Temmuza kadar devam etmişti. Bu festivale de Haluk Levent, Derya Uluğ, Velet, Buray, Koray Avcı, Ali Kınık, Demet Akalın ve Yavuz Bingöl gibi Türkiye starı sanatçılar damgalarını vurmuştu.  Kahramanmaraş, çevre ilçeler, Kayseri, Malatya, Sivas, Gaziantep’ten gelen binlerce insan iki ilçenin birbirini takip eden iki muhteşem organizasyonuyla eğlenceye doymuş, ilçelerin kültürel ve doğal zenginlikleri ulusal kanallarda gündem haline gelmişti.

Büyükşehir Gençleri Müzikle Buluşturdu….

26 Ağustos’ta Zara konseri ile başlayıp Gripin konseriyle devam eden ve ardından 28 Ağustosta Yavuz Bingöl Konseri ile tamamlanan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yaz konserleri ile bu kez şehir merkezinde gençler başta olmak şehir halkı doyasıya eğlenmişti.

7. Ceviz Festivalinde Çağlayanceritliler Doyasıya Eğlendi…

 

7. Çağlayancerit Ceviz Festivaline siyasiler ve halk büyük ilgi gösterdi. Tarım Bakanı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanın da katıldığı 2 günlük festival programında ünlü sanatçı Ali Kınık, Simge Sağın ve Aynur Polat muhteşem performanslarıyla Çağlayanceritlileri ve çevre il ve ilçeden katılan binlerce ziyaretçiye harika bir müzik şöleni sundular.

 

Sahte Polislere Gerçek Polis Baskını! Sahte Polislere Gerçek Polis Baskını!

Göksun Elma Festivali  Afişi Görenleri Şaşkına Çevirdi…

 

Göksun Belediyesi tarafından 22 Ekim 2022’de gerçekleştirileceği basit bir afiş ile ilan edilen Göksun Elma Festivali, başlamadan tartışmaları beraberinde getirdi. Amatör bir afiş ile Elma Festivalini kamuoyu ile paylaşan Göksun Belediyesi’nin festival etkinliği şaşkınlığa neden oldu. Afşin, Elbistan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Çağlayancerit gibi Cumhur İttifakı belediyeler tarafından gerçekleştirilen festivallerin çok gerisinde bir organizasyon ile halk karşısına çıkmaya hazırlanan Göksun Belediyesi’nin 8. Elma Festivalini ciddiye almadığı konuşuluyor. Paylaşılan afişte Sanatçı Salih Kıraç’ın konserinin olacağı bildiriliyor.

Afşin ve Elbistan gibi kuzey ilçelerin festival organizasyonun çok gerisinde bir etkinlik takvimi ile halkın karşısına çıkmaya hazırlanan Göksun Belediyesi’nin ilan ettiği afiş başta Göksun olmak üzere Kahramanmaraş’ta hayal kırıklığı olarak değerlendiriliyor.

 

Festivale 4 kala ilan edilen  afişin şaşkınlığı sürüyor…

Afşin ve Elbistan gibi komşu ilçelerin Türkiye’nin en ünlü sanatçılarıyla birkaç yıl içinde oluşturdukları lavanta bahçeleri üzerinden gerçekleştirdikleri festivallerle ülkede gündem olmalarına karşılık dünyaca ünlü “Göksun Elması” için sadece Salih Kıraç konserinin planlanması, ulusal çapta ses getirecek etkinliklerin planlanmamış olması Göksun Belediyesi’nin kendi öz değerlerini önemsemediği yönünde yorumlamalara sebebiyet verdi.

Göksunlular, 8. Göksun Elma Festivali’nin önemsenmediğini, organizasyonun ekonomik gerekçelerle geçiştirilmeye çalışılmasının doğru olmayacağını dile getiriyorlar!

 

Editör: Mehmet IŞIK