İçişleri Bakanlığı bayram öncesi trafik tedbirlerini arttırdı. Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla artan şehirler arası trafiğin menfi sonuçlar doğurmaması için emniyet ve jandarma sıkı tedbirler alacak.

Emniyet ve jandarma toplamda 110 bin trafik timiyle denetim yapacak. 

81 İl valiliğine gönderilen "2022 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri" konulu genelgeye göre sıkı denetimler 29 Nisan-09 Mayıs tarihleri arasında devam edecek. Denetimlerde 208 bin 900 personel görev yapacak. 

Polis ve jandarmanın müşterek gerçekleştirecekleri denetimlerde kural ihlallerini en aza indirecek tedbirlere başvurulacak. Araç trafiğinin ve kazaların yoğunlaştığı bölgelerde artı tedbirlerin alınması planlanıyor. 

Bu Haber Araç Sahiplerini Yakından İlgilendiriyor: Dikkat ! Bu Haber Araç Sahiplerini Yakından İlgilendiriyor: Dikkat !

İçişleri Bakanlığından verilen bilgiye göre;

Bayram süresince trafik tedbirlerinin yerinde denetlenmesi ve yaşanabilecek sıkıntılara anında müdahale edilebilmesi amacıyla; Bakanımız Sn. Süleyman Soylu başta olmak üzere Bakan Yardımcıları,  Jandarma Genel Komutanı, Emniyet Genel Müdürü, tüm vali ve kaymakamlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları, Jandarma Genel Komutanlığı Komutan Yardımcıları ve Daire Başkanları, il/ilçe emniyet/jandarma müdür ve komutanları sahada olacak. Özellikle kazaların yoğunlaştığı kaza kara noktalarında ve güzergâhlarda alınan trafik tedbirleri uygulamasının yanı sıra ilave tedbir ihtiyacı olup olmadığının tespiti ve denetimi için bayram tatili boyunca;
 

  • 30 Polis Başmüfettişi,
  • 4 Jandarma Başmüfettiş / Müfettişi,
  • 22 Jandarma Denetleme üyesi olmak üzere 56 müfettiş görevlendirildi.

TRAFİK HAVADAN DA TAKİP EDİLECEK

Helikopterler, drone ve İHA türü hava taşıtlarıyla havadan yapılan trafik denetimleri, bayram süresince artırılacak. Bu denetimler polis/ jandarma birimlerince karma ekipler aracılığıyla sorumluluk alanı gözetilmeksizin tüm ili kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek.

AĞIR TONAJLI ARAÇLARA VE TARIM İŞÇİSİ TAŞIYAN ARAÇLARA MÜSADE EDİLMEYECEK!

Tarım araçların, ağır tonajlı taşıtların uygunsuz olarak ve trafik yoğunluğunun yaşandığı saatlerde trafiğe çıkmasına müsaade edilmeyecek. Mevsimlik tarım işçilerini taşıyan kara yolu araçlarının, 24.00-06.00 saatlerinde şehirlerarası yolculuk yapmalarına izin verilmeyecek. Tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı bölgelerde kara yolu üzerinde tarımsal zirai araçlar, traktörler, biçerdöverlerin uygunsuz olarak trafikte seyretmeleri engellenecek. Trafiğin yoğunlaştığı güzergahlarda gerek görülmesi halinde trafik birim amirlerinin talimatı ile ağır tonajlı taşıtlar ve tarım araçları, trafik yoğunluğu sona erinceye kadar uygun yerlerde geçici olarak bekletilecek.Yolcu ve eşya taşımacılığı yapan kamyon, çekici ve otobüs cinsi araçların  takograf ihlalleri, sigorta ve muayene kontrolleri titizlikle yapılacak.

YOL GÜZERGAHLARINDA DİKKAT ÇEKİCİ MOTTOLAR YER ALACAK!

Bayramınız kemerli olsun. Bakanlık ayrıca trafikte emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak ve araç içi emniyet kemeri önemini “Bayramınız Kemerli Olsun” Trafikte Her Yıl Daha İyiye”, “Kemerim Hep Aklımda”, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz”, “Yol Ver Hayata” ve “Bir Hareketine Bakar Hayat” mottoları ile dikkat çekecek.  Mottoların yazılı olduğu billboardlar asılacak, sosyal medya ve basın yayın organlarından faydalanılacak.

Editör: Mehmet IŞIK