Kahramanmaraş'ın kuzeyindeki iki ilçe peş peşe yaptıkları festivaller ve ağırladıkları ulusal sanatçılarla ülke gündemine oturdu. 

Afşin Belediyesi'nin Aromatik Yağlar ve Arı Ürünleri Festivali  20 Temmuz ve 23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Binlerce insanın Afşin'e akın ettiği festivalde Kıraç, Rafet El Roman, Elif Buse Doğan, Wilma Elles gibi Türkiye'nin tanıdığı sanatçılar sahne aldı. Konserlere akın eden bölge halkı doyasıya eğlendi. Kahramanmaraş başta olmak üzere Elbistan, Göksun, Nurhak, Ekinözü ve Göksun halkı akın akın Afşin'deki muhteşem festivale katıldılar. Afşin Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güven, büyük emekler harcayarak ilçeye kazandırdığı Lavanta Bahçeleri'nin tanıtımını tüm ülke genelinde yaparak hem halkının, gençlerin gönüllerini kazanırken hem de ilçesinin adını, yaptığı yatırımları, gerçekleştirdiği hizmetleri ülke genelinde duyurdu. Festivalde ayrıca Afşin Belediyesi Türk Müziği Topluluğu, Özdemir Kardeşler, Aynur Bolat ve Hüseyin Özdemir gibi sanatçılar da sahne aldı. Başkan Güven, Afşinliler kadar bölge halkının da gönlünü kazandı.

Pazarcık'ta 100 Yıllık Aile Geleneği Sürdürülüyor! Pazarcık'ta 100 Yıllık Aile Geleneği Sürdürülüyor!

Bölgenin diğer önemli festivali ise Elbistan Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Aşık Mahzuni Şerif anısına tertiplenen Elbistan Festivali, Afşin'de başlayan etkinlik rüzgarının devamı oldu. 25 Temmuz'da Haluk Levent Konseri ile başlayan Elbistan Festivali, Derya Uluğ, Velet ve Buray konserleri ile devam ediyor.  Koray Avcı, Ali Kınık, Demet Akalı-Dj Okan Kurt  Elbistan'da sahne alacak. 31 Temmuz'da sona erecek olan festivalin finalini Yavuz Bingöl yapacak. 

Elbistan Belediyesi tarafından  Aşık Mahzuni Şerif anısına düzenlenen festivale katılan ulusal sanatçıların sevenleri, Malatya, Kayseri, Gazinatep, Kahramanmaraş ve diğer ilçelerden akın akın Elbistan' geliyor.  Elbistan Belediyesi, yaptığı organizasyon ile halkın özellikle gençlerin gönlünü kazanmaya devam ediyor.

20 Temmuz'da başlayan kuzey ilçeler konserleri; Elbistan-Göksun, Göksun-Kahramanmaraş yolunda çok yoğun tarfiğe neden oluyor. Gece yarılarına kadar bu iki ana hatta yaşanan trafik yoğunluğu konserlere şehir merkezinden de binlerce kişinin ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor.

Afşin ve Elbistan festivallerini değerlendiren katılımcılar, Kahramanmaraş merkezde bu denli büyük festivallerin yapılmamasından şikayetçiler. Görüş beyan eden bazı gençler, Kahramanmaraş'a genelde aynı  isimlerin getirildiğini dile getiriyorlar. Gelen sanatçıların çoğunluğunun ilgi görmediğini belirtiyorlar.

Kahramanmaraş'ta yapılması beklenen Dondurma Festivalinin Afşin ve Elbistan'daki festivallerine oranla durumunun ne olacağı merak konusu. 

Editör: Mehmet IŞIK